1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele uunivuoka öljyllä.
  2. Kumoa vuokaan perunagnocchit ja tomaattimurska sekä vesi.
  3. Huuhtele lehtikaalit ja poista kova lehtiruoti. Suikaloi lehdet uunivuokaan.
  4. Kuori ja hienonna punasipuli myös vuokaan.
  5. Viipaloi makkara muiden ainesten joukkoon.
  6. Mausta kuivatulla yrttisekoituksella, suolalla, mustapippurilla ja valkoviinietikalla. Sekoita huolellisesti.
  7. Ripottele pinnalle juustoraaste ja nosta uuniin paahtumaan noin 20 minuutiksi.
  8. Huutele sillä välin rucola kulhoon. Mausta öljyllä, valkoviinietikalla, suolalla ja mustapippurilla.
  9. Tarjoile uunissa gratinoidut makkara-lehtikaalignocchit marinoidun rucolan kanssa.