- Laita vesi kiehumaan pastaa varten. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä.
- Keitä pasta melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitetty pasta hyvin ja kumoa uunivuokaan.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit.
- Kuumenna iso paistinpannu ja öljy. Lisää pannulle valkosipulit ja kesäkurpitsa. Freesaa käännellen muutama minuutti.
- Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla, kuivatulla basilikalla ja paprikajauheella. Jatka paistamista hetki.
- Lisää pannulle valkoviinietikka ja tomaattimurska, huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi myös pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kastiketta muutama minuutti.
- Kumoa tomaattikastike varovasti uunivuokaan pastan sekaan. Sekoita joukkoon kirsikkatomaatit.
- Kaada vuokaan fraiche-kerma ja ripottele päälle mozzarellajuusto.
- Nosta uuniin ja paista noin 12-15 minuuttia.
- Huuhtele ja leikkaa kurkku tikuiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi.
- Tarjoa italialainen mozzarellapastavuoka kurkku- ja porkkanatikkujen kanssa.
Vinkki! Kesäkurpitsan voi myös raastaa, näin lapset syövät huomaamattaan kasviksia.