1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä.
  2. Keitä pasta melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta keitetty pasta hyvin ja kumoa uunivuokaan.
  3. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese ja kuutioi kesäkurpitsa. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit.
  4. Kuumenna iso paistinpannu ja öljy. Lisää pannulle valkosipulit ja kesäkurpitsa. Freesaa käännellen muutama minuutti.
  5. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla, kuivatulla basilikalla ja paprikajauheella. Jatka paistamista hetki.
  6. Lisää pannulle valkoviinietikka ja tomaattimurska, huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi myös pannulle. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kastiketta muutama minuutti.
  7. Kumoa tomaattikastike varovasti uunivuokaan pastan sekaan. Sekoita joukkoon kirsikkatomaatit.
  8. Kaada vuokaan fraiche-kerma ja ripottele päälle mozzarellajuusto.
  9. Nosta uuniin ja paista noin 12-15 minuuttia.
  10. Huuhtele ja leikkaa kurkku tikuiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi.
  11. Tarjoa italialainen mozzarellapastavuoka kurkku- ja porkkanatikkujen kanssa.
Vinkki! Voit ripotella vuoan pinnalle 2-3 rkl korppujauhoja ennen uuniin laittoa - näin pastaan muodostuu rapsakka pinta.
Vinkki! Kesäkurpitsan voi myös raastaa, näin lapset syövät huomaamattaan kasviksia.