1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Laita vesi kiehumaan pastaa varten.
  2. Huuhtele kukkakaali ja leikkaa nupuiksi pellille. Kuori ja viipaloi myös varsi pellille. Mausta suolalla, mustapippurilla, kuivatulla timjamilla ja öljyllä. Nosta pelti uuniin ja paahda noin 10 minuuttia.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta kypsä pasta hyvin, mutta säästä keitinvettä noin 1 dl.
  4. Kun kukkakaalit ovat paahtuneet noin 10 minuuttia, niin ripottele niiden päälle siemensekoitus. Jatka paahtamista vielä noin 5 minuuttia.
  5. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  6. Kuumenna paistinpannu. Lisää öljy ja sipulit pannulle. Kuullota sekoitellen noin 2 minuuttia.
  7. Lisää pannulle valkoviinietikka, pastan keitinvesi, pasta ja tuorejuusto. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  8. Nostele pastan joukkoon paahtuneet kukkakaalit ja siemenet.
  9. Tarjoa uunissa paahdettu kukkakaalipasta heti.
Vinkki! Kukkakaalin maustamiseen voi kokeilla kurkumaa. Lisää sitä 1 tl samaan aikaan muiden mausteiden kanssa.