1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä. Pese tarvittaessa perunat ja lohko ne. Mausta perunat öljyllä, suolalla ja pippurilla. Paahda ensin perunoita uunissa 10-15 minuuttia. Leikkaa sillä aikaa muut kasvikset.
  2. Leikkaa parsakaali nupuiksi. Puolita tomaatit ja hienonna kuorittu valkosipulinkynsi. Hienonna kevätsipuli valmiiksi.
  3. Mausta kirjolohi suolalla ja mustapippurilla sekä leikkaa annospaloiksi ruokailijamäärän mukaan.
  4. Lisää uunivuokaan parsakaalit, tomaatit ja valkosipuli. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä kuivatulla yrttisekoituksella.
  5. Nostele samalla myös lohipalat kasvisten päälle uunivuokaan. Paista uunissa noin 10-15 minuuttia.
  6. Valmista sillä aikaa kermaviilikastike. Kumoa kermaviili kulhoon ja purista joukkoon limen mehu. Mausta suolalla, mustapippurilla, sokerilla ja sinapilla.
  7. Viimeistele kypsä lohipaistos hienonnetulla tillillä ja kevätsipuleilla sekä tarjoa kermaviilikastikkeen kanssa.
Vinkki! Jos sinulla ei ole sopivaa uunivuokaa, niin leivinpaperilla vuorattu pelti käy myös vallan mainiosti!