1. Laita uuni kuumenamaan 225 asteeseen.
  2. Leikkaa kukkakaali pieniksi nupuiksi isoon kulhoon. Kuori ja viipaloi porkkanat kukkakaalin joukkoon.
  3. Mausta kasvikset kanelilla, chilijauheella, öljyllä, suolalla ja valkoviinietikalla. Sekoita huolellisesti ja kaada maustetut kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  4. Paahda kasviksia uunissa noin 15 minuuttia.
  5. Pyöräytä falafelien sekaan öljyä.
  6. Lisää sen jälkeen falafelit ja huuhdot kirsikkatomaatit uunipellille kasvisten joukkoon. Jatka paistamista noin 8-10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  7. Valmista sillä välin kastike. Kumoa soijagurtti kulhoon. Hienonna puolikas ruukku minttua sekaan. Raasta kuorittu valkosipulinkynsi joukkoon.
  8. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja hunajalla. Purista joukkoon sitruunan mehua ja sekoita.
  9. Tarjoile falafelit paahdettujen kasvisten sekä minttukastikkeen kanssa.
Vinkki! Jos pidät paksummasta kastikkeesta, niin purista raastetusta kurkusta ylimääräinen neste pois siivilässä.