1. Laita vesi kiehumaan pastaa varten. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise fenkoli ja poista kova kanta. Suikaloi fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Suikaloi chiliä maun mukaan mahdollisimman ohuiksi renkaiksi. Hienonna basilika ja valuta oliivit sekä puolita ne.
  2. Kuumenna paistinpannu. Lisää pannulle oliiviöljyä, fenkolit ja sipulit. Freesaa kasviksia matalalla lämmöllä noin 4 minuuttia. Lisää chili, suola, mustapippuri, sokeri, valkoviinietikka ja säilötyt kirsikkatomaatit. Kuumenna ja keittele noin 10 minuuttia matalalla lämmöllä.
  3. Keitä kastikkeen kypsyessä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää kastikkeeseen pastan keitinvettä n. 1dl.
  4. Lisää kastikkeeseen oliivit ja basilika. Tarkista maku.
  5. Valuta pasta. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja tarjoa heti.