1. Laita vesi kiehumaan couscousia varten.
  2. Huuhtele ja suikaloi kesäsipulit sekä kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuori ja viipaloi porkkanat sekä huuhtele ja lohko kesäkurpitsa.
  3. Kuutioi lohifilee reilun kokoisiksi kuutioiksi. Mausta lohipalat ripauksella suolaa.
  4. Mittaa couscous kuumaa vettä kestävään astiaan. Kaada kiehuva vesi couscousin päälle, sekoita ja jätä hautumaan.
  5. Kuumenna iso paistinpannu. Lisää pannulle öljy, sipulit, kesäkurpitsat ja porkkanat. Kuullota muutama minuutti käännellen.
  6. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella, kuivatulla timjamilla, paprikajauheella ja tomaattipyreellä.
  7. Lisää pannulle paseerattu tomaatti ja huuhtaise pullo vedellä sekä kaada vesi pannulle mukaan.
  8. Lisää kastikkeeseen kalapalat ja hauduta miedolla lämmöllä noin 5-8 minuuttia. 
  9. Mausta kypsä couscous suolalla, curryjauheella ja öljyllä.
  10. Hienonna puolikas ruukku lehtipersiljaa ja viimeistele pata sillä sekä purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu.
  11. Tarjoa yrteillä maustettu ranskalainen lohipata keitetyn couscousin kanssa.
Vinkki! Lohipadan maustamiseen sopivat myös fenkolinsiemenet. Jauha niitä pienemmäksi morttelissa ja lisää pataan muiden mausteiden kanssa samaan aikaan.