1. Laita vesi kiehumaan kvinoaa varten.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli sekä valkosipulinkynsi. Kuutioi kesäkurpitsa ja leikkaa lohifilee reilun kokoisiksi paloiksi.
  3. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Kuumenna iso pannu. Lisää öljy ja sipulit pannulle. Kuullota sipuleita sekoitellen muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää sitten kesäkurpitsat ja jatka paistamista hetki.
  5. Mausta kasvikset suolalla, mustapippurilla, sokerilla, cayennepippurilla, kuivatulla yrttisekoituksella ja timjamilla.
  6. Lisää pannulle tomaattimurska ja balsamiviinietikka. Huuhtaise tomaattimurska tölkki vedellä ja kaada pannulle mukaan. Kuumenna kastike kiehuvaksi.
  7. Lisää kastikkeeseen kalapalat ja hauduta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Tarkista maku.
  8. Tarjoa tomaattinen kalapata keitetyn kvinoan kanssa.
Vinkki! Lohipadan maustamiseen sopivat myös fenkolinsiemenet. Jauha niitä pienemmäksi morttelissa ja lisää pataan muiden mausteiden kanssa samaan aikaan.