Ruokaboksin tarina

Ruokaboksin alkuperäsidea syntyi Juhana Rintalan, Vappu Pimiän  ja Jesse Fryckmanin jakamasta yhteisestä haasteesta arkipäivien tuntien riittämättömyydessä. ”Olin useasti ajatellut, kuinka hienoa olisi, jos joku paitsi miettisi valmiiksi mitä tänään tehdään ruoaksi, myös kertoisi mitä sitä varten pitää kaupasta ostaa. Rakastan ruuanlaittoa, mutta työ-, päiväkoti-, koulu- ja harrastusrumba jättää kovin vähän tilaa miettiä päivällistä saatikka ostoksia. Päivällinen on oikeastaan ainoa säännöllinen päivittäinen tapahtuma perheemme arjessa ja silloin käydään läpi koko jengin kuulumiset”, kertoo Jesse Fryckman palvelun aloituksesta.

Ruokaboksin reseptitiimiä luotsaa Vappu Pimiä, joka lupaa, että boksin raaka-aineista valmistettavat ateriat tuovat paitsi helpotusta, myös sesongin mukaista vaihtelua kiireisten perheiden arkisyömiseen. ”Olemme rakentaneet reseptiikan omista lähtökohdistamme, eli tarjoten sellaista hyvänmakuista ja monipuolista arkiruokaa, mitä itsekin valmistamme kotona. Viikoittainen Ruokaboksi sisältää raaka-aineita liha-, kala-, kasvis- ja kana-aterioihin, joten kotitalouksien ruokalista pysyy paitsi uudistuvana, myös ympäristö-, terveys- ja hävikkinäkökulmat huomioivana. Rakennamme päivittäiset menut perinteistä lautasmallia hyödyntäen, mikä varmistaa myös kasvisten ja monipuolisen ravintoaineiden riittävän saannin.”

Ruokaboksin toimitusjohtajana toimii Juhana Rintala, jolla on pitkä tausta vähittäiskaupan uusista palvelukonsepteista Ruotsista. ”Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan kulutamme kaupassa käyntiin ja asiointiin keskimäärin 30 minuuttia päivässä kun taas perheen kanssa seurusteluun vain 12 minuuttia. Ruokaboksin missio on vähentää ruokaostosten ja niiden suunnittelun vaivaa ja lisätä perheen yhteistä aikaa – auttaa perheitä valmistamaan ja syömään päivällinen yhdessä.”

Valitsemme parhaat mahdolliset raaka-aineet, kokoamme ne boksiin ja kuljetamme sinulle. Ruokaboksin sisältö tulee suoraan tuottajilta tai laadukkailta tukkureilta ja pyrimme aina valitsemaan kotimaisen ja vastuullisesti tuotetun vaihtoehdon. Laadusta emme tingi ja haluamme kehittyä jatkuvasti.

Herkullinen ja terveellinen ruoka kuuluu kaikille ja mielestämme ruuan tulisi olla enemmän kuin pelkkä polttoaine. On totta, että löydät varmasti nopeammankin tavan saada ruuan pöytään, mutta meille ruuan valmistaminen raaka-aineista on itseisarvo. Ruokaboksi kokkaillaan kotona ja syödään yhdessä.