Persialainen papukeitto & paahdettua pitaleipää
Tomaattinen ja mausteinen keitto valmistetaan ruokaisista pavuista. Keiton kanssa herkutellaan paahdetuilla pitaleivillä, jotka maustetaan valkosipulilla. Kokonaisuus viimeistellään vegaanisella creme fraichella.
- Keitto:
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 kg perunoita
- 2 prkkidneypapuja
- 2 rklöljyä
- 2 tlsuolaa
- 0.5 tlmustapippuria
- 2 tlkurkumaa
- 2 tljuustokuminaa
- 2 tlkuivattua timjamia
- ripaus sokeria
- 2 rklvalkoviinietikkaa
- 1 prktomaattipyreetä
- 11 dlvettä
- 1 tlktomaattimurskaa + tilkka vettä
- 1 ruukku persiljaa
- Pitaleipä:
- 1 pktpitaleipiä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rklöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 tlkuivattua oreganoa
- Lisäksi:
- 1 prkvegaanista creme fraichea