Skip to contentRuokaboksi
Loading...

Riisi:
1 psjasmiiniriisiä
Lohi:
1 pktkirjolohta
0.5 tlsuolaa
ripaus mustapippuria
1 pspunaista currytahnaa
Retiisit:
1 psretiisejä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
0,5 rkl valkoviinietikkaa
Paksoi:
2 valkosipulinkynsi
1 pspaksoita
1 rklöljyä
2 rklsoijakastiketta
1 psseesamiöljyä

Lisää samanlaisia reseptejä

Unelmaisten makujen Punaisella currytahnalla maustettua lohta & paistettua paksoita-luomus

Tämä vaikuttava punaisella currytahnalla maustettu kirjolohiresepti on oiva valinta niin arjen kiireisen illallisen kuin hienompien päivälliskutsujen pääruoaksikin. Currytahnan lämpimät sävyt yhdistettynä paahdettuun loheen tekevät tästä ruoasta unohtumattoman makuelämyksen. Seesamiöljyllä paahdettu paksoi tuo annokseen lisää syvyyttä, ja marinoidut retiisit lisäävät raikkautta ja väriä. Nautinnollinen annos tarjoaa täydellisen makujen yhdistelmän, ja on lisäksi gluteeniton ja maidoton valinta.

Mitä tekee punaisella currytahnalla maustetun lohen erikoiseksi?

Currytahnan ja lohen yhdistelmä on huomattava makumaailman elämys, jossa lämpimät mausteet korostavat lohen pehmeän rasvaista olemusta. Kirjolohi on erinomainen proteiininlähde, joka sisältää hyödyllisiä omega-3-rasvahappoja. Tässä terveellisessä annoksessa jäätävä paksoin ravintosisältö saa seurakseen sopivasti valkosipulia, mikä nostaa makuja ja terveysvaikutuksia yhä enemmän esille.

Helppo ja muunneltava valmistus

Kun tutustut tähän reseptiin, huomaat, että sen valmistus on yhtä vaivatonta kuin makujen harmonia sen lopputuloksessa. Säästä aikaa valmistamalla riisi etukäteen tai vaikkapa ajoittamalla retiisien marinoimisen alkuun. Currytahnan voi korvata mietoimmalla versiolla, mikäli haluat annoksesta hieman vähemmän tulisen, tai kokeilla eri makuja esimerkiksi vihreästä currytahnasta. Lohen voi vaihtaa esimerkiksi kanaan tai tofuun, jolloin annoksesta saa muokattua vaivattomasti myös kasvisversion.

Ihanteelliset lisukkeet ja tarjoiluvinkit punaisella currytahnalla maustetun lohen kaveriksi

Tarjoile currytahnalla maustettu lohi ja paistettu paksoi lämpimän jasmiiniriisin kera. Voit lisätä annokseen vaikkapa höyrytettyä parsakaalia tai paahdettua bataattia tuomaan uusia ulottuvuuksia ja värejä. Juomavaihtoehdoksi sopii hyvin kevyt inkiväärijuoma tai kuplavesi sitrusviipaleilla. Annoksen voi tarjota perhetyylisesti kulhoista tai kauniina yksilöannoksina.

Punaisella currytahnalla maustettu lohi – helppo ja monipuolinen makuelämys

Tämä herkullinen ja terveellinen resepti sopii täydellisesti niin arjen piristykseksi kuin juhlavampiin tilanteisiin. Se yhdistää kiehtovat maut helposti valmistettavaksi ateriaksi, joka tarjosi terveellisiä ravintoaineita ja mahdollisuuden mukauttaa makuja omaan makuun sopivaksi. Kokeile tätä maistuvaa herkkuateriaa jo tänään ja anna sen hurmata makunystyräsi.

Punaisella currytahnalla maustettua lohta & paistettua paksoita -resepti on Ruokaboksin ammattikokkien kehittämä ja resepti on testattu Ruokaboksin testikeittiössä.

Ruokaboksi toimittaa ammattikokkien kehittämät reseptit ja niihin valitut raaka-aineet suoraan kotiovellesi. Ruokaboksilla arki on helpompaa ja maukkaampaa.