Unkarilainen jauhelihagulassi, keitettyjä perunoita & salaattia
Gulassi on perinteinen unkarilainen pataruoka. Tämä versio valmistuu nopeasti. Pata tarjoillaan perunoiden ja salaatin kanssa.
- Perunat:
- 1 kg perunoita
- 0.5 tlsuolaa
- 2 rklvoita
- Pata:
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 1 pssuippopaprikoita
- 1 rklöljyä
- 1 pktnaudan jauhelihaa
- 1.5 tlsuolaa
- 0.5 tlmustapippuria
- 1 tlkuivattua yrttisekoitusta
- 2 tlpaprikajauhetta
- 1 rklvalkoviinietikkaa
- 1 prktomaattipyreetä
- 1 tlktomaattimurskaa + 2 dl vettä
- Salaatti:
- 1 pssalaattia
- 1 kurkku
- 1 rklöljyä
- 0.5 rklvalkoviinietikkaa
- ripaus kuivattua oreganoa