Ruokaboksi

Itsenäisyyspäivän lihapata & peruna-palsternakkamuusia

Kotimainen nauta hautuu mureaksi uunissa padassa kasvisten ja herkullisen liemen kanssa. Padan hautuessa valmistetaan palsternakka-perunamuusia.

Clock Icon180 min
GluteenitonSisältää maitoa

Pata:
2 sipuli
1 solo valkosipuli
3 porkkana
1 rsherkkusieniä
1 pktnaudan paistikuutioita
2 rklöljyä
2-3 rkl voita
2 tlsuolaa
0.5 tlmustapippuria
2 tlkuivattua rosmariinia
1 tlpaprikajauhetta
1 prktomaattipyreetä
2 rkl(dijon)sinappia
3 rklpunaviinietikkaa
n. 10-12 dl vettä
1 lihafondi
4 laakerinlehteä
7 maustepippuria
Muusi:
1 kg perunoita
0,5 kg palsternakkaa
1 tlsuolaa
n. 2 dl maitoa
50 g voita

Lisää samanlaisia reseptejä

Itsenäisyyspäivän lihapata & peruna-palsternakkamuusia – Juhla-aterian kruunu

Itsenäisyyspäivän lihapata & peruna-palsternakkamuusia on perinteinen ja maukas juhla-ateria, joka tuo lämpöä kylmään talvipäivään. Tämä täyteläinen pataruoka valmistuu uunissa, jolloin naudanliha hautuu mureaksi ja imee itseensä kasvisten ja mausteiden herkulliset aromit. Samalla valmistuu silkkinen peruna-palsternakkamuusi, joka täydentää pataa täydellisesti. Tämä ruoka on kuin luotu juhlapöytään, mutta se ilahduttaa myös perheen arkisena viikonloppuherkkuna.

Mikä tekee Itsenäisyyspäivän lihapadasta erityisen?

Itsenäisyyspäivän lihapata erottuu edukseen täyteläisillä mauillaan, jotka syntyvät yksinkertaisista mutta huolella valituista raaka-aineista. Naudanliha saa syvyyttä kuivatuista rosmariinista ja paprikajauheesta, kun taas punaviinietikka ja dijonsinappi tuovat sopivaa happamuutta ja terävyyttä. Pataruoka on gluteeniton, ja se sisältää runsaasti proteiinia sekä hyviä rasvoja, mikä tekee siitä ravitsevan valinnan juhlaan. Kasvisten ja lihaliemen yhdistelmä luo herkullisen umamin maun, jota palsternakka-perunamuusi tasapainottaa pehmeällä koostumuksellaan.

Näppärät valmistus- ja muunteluvinkit

Saadaksesi lihapadasta parhaan mahdollisen, sekoita pataa haudutuksen aikana muutaman kerran, jotta maut sekoittuvat tasaisesti, ja lisää tarvittaessa vettä estääksesi kuivumisen. Jos haluat kokeilla kasvisversiota, vaihda naudanliha kasvisproteiinilla tai lisää esimerkiksi linssejä. Sinapin voi jättää pois tai korvata omalla suosikkimausteellasi, jos kaipaat miedompaa makua.

Itsenäisyyspäivän lihapata & peruna-palsternakkamuusi – täydellinen tarjoiluun

Tarjoile tämä juhlava lihapata ja muusi perheen tai ystävien kanssa nauttien. Voit asettaa padan keskelle pöytää ja antaa jokaisen annostella itselleen, tai tarjoilla annokset valmiiksi lautasille. Parhaita lisukkeita ovat raikas vihersalaatti tai kevyesti paahdetut juurekset. Juomaksi sopii esimerkiksi marjaisa mehu tai kevyt kivennäisvesi.

Itsenäisyyspäivän lihapata & peruna-palsternakkamuusi – Helppo ja maukas juhlaruoka

Tämä perinteinen juhla-ateria on helppo valmistaa ja sopii niin juhlapäivään kuin rentoihin viikonloppuihin. Naudanliha ja kasvikset tarjoavat täyteläiset maut, ja muusi tuo annokseen pehmeyttä. Kokeile tätä ruokaa seuraavalla juhlakerralla tai hemmottele perhettäsi viikonlopun kunniaksi!

Itsenäisyyspäivän lihapata & peruna-palsternakkamuusi -resepti on Ruokaboksin ammattikokkien kehittämä ja resepti on testattu Ruokaboksin testikeittiössä.

Ruokaboksi toimittaa ammattikokkien kehittämät reseptit ja niihin valitut raaka-aineet suoraan kotiovellesi. Ruokaboksilla arki on helpompaa ja maukkaampaa.