Itsenäisyyspäivän lihapata & peruna-palsternakkamuusia
Kotimainen nauta hautuu mureaksi uunissa padassa kasvisten ja herkullisen liemen kanssa. Padan hautuessa valmistetaan palsternakka-perunamuusia.
- Pata:
- 2 sipuli
- 1 solo valkosipuli
- 3 porkkana
- 1 rsherkkusieniä
- 1 pktnaudan paistikuutioita
- 2 rklöljyä
- 2-3 rkl voita
- 2 tlsuolaa
- 0.5 tlmustapippuria
- 2 tlkuivattua rosmariinia
- 1 tlpaprikajauhetta
- 1 prktomaattipyreetä
- 2 rkl(dijon)sinappia
- 3 rklpunaviinietikkaa
- n. 10-12 dl vettä
- 1 lihafondi
- 4 laakerinlehteä
- 7 maustepippuria
- Muusi:
- 1 kg perunoita
- 0,5 kg palsternakkaa
- 1 tlsuolaa
- n. 2 dl maitoa
- 50 g voita