Ruokaboksi

Lämminsavustettua lohta, perunoita & marinoituja kasviksia

Myrskylän savun lämminsavustettu lohi on tämän reseptin päätähti. Lohi tarjoillaan paahdettujen perunoiden kanssa ja marinoidut kurkut ja retiisit tuovat raikkautta annoksiin. Hunajainen sinappikastike viimeistelee kokonaisuuden.

Clock Icon35 min
LaktoositonGluteenitonSisältää kalaa

Perunat:
1 kg perunoita
1 tlsuolaa
0.5 tlmustapippuria
2 tlkuivattua timjamia
2 rklöljyä
Kasvikset:
1 psretiisejä
1 kurkku
1 pskevätsipulia
1 ruukku tilliä
1 sitruunan kuori + mehu
2 pshunaja-sinappisalaatinkastiketta
Lohi:
1 pktlämminsavulohta

Lisää samanlaisia reseptejä

Lämminsavustettua lohta ja marinoituja kasviksia – herkullinen ateria arkeen ja juhlaan

Lämminsavustettua lohta, perunoita ja marinoituja kasviksia yhdistelevä resepti on täydellinen valinta, kun haluat nauttia maukkaasta ja ravitsevasta ateriasta. Tämä ruokalaji yhdistää Myrskylän savun lämminsavustetun lohen suussa sulavan maun paahdettujen perunoiden kanssa. Marinoidut kurkut ja retiisit tuovat raikkautta ja hunajainen sinappikastike kruunaa kokonaisuuden. Tämä ateria sopii erinomaisesti niin arki-iltoihin kuin juhlavampiin hetkiinkin.

Miksi valita lämminsavustettua lohta ja marinoituja kasviksia?

Tämän ruoan sydän on lämminsavustettu lohi, joka tarjoaa runsaasti korkealaatuista proteiinia ja omega-3-rasvahappoja, auttaen tukemaan sydämen terveyttä. Paahdetut perunat ja marinoidut kasvikset tuovat mukanaan kuituja, vitamiineja ja mineraaleja, jotka tekevät ateriasta tasapainoisen. Hunajainen sinappikastike lisää annokseen juuri sopivasti makeutta ja happamuutta, joka täydentää lohen ja vihannesten makuja.

Näin onnistut valmistuksessa ja muuntelussa

Valmistus on helppoa ja nopeaa – aloita kuumentamalla uuni 225 asteeseen ja paahda perunat maustettuina suolalla, pippurilla, timjamilla ja öljyllä. Vinkki: voit valmistella perunat etukäteen ja säilyttää ne jääkaapissa, jotta voit vain nostaa ne uuniin kiireisenä arki-iltana. Lämminsavustettu lohi on valmiiksi kypsennetty, mutta sen voi lämmittää uunissa, jos haluat sen tarjoiltavaksi lämpimänä. Voit muunnella reseptiä helposti; esimerkiksi korvaamalla lohen tofulla luot herkullisen kasvisvaihtoehdon.

Täydelliset lisukkeet ja esillepano

Tämä ruoka on parhaimmillaan tarjoiltuna heti valmistuksen jälkeen. Voit tarjoilla sen perinteiseen tapaan lautasannoksina tai suuresta tarjoiluastiasta, josta jokainen voi ottaa mieluisensa määrän. Lämminsavustettu lohi ja paahdetut perunat nautitaan parhaiten raikkaan vihreän salaatin tai höyrytettyjen vihannesten kanssa. Täydennä ateria sitruksisella juomalla, joka korostaa annoksen makuja.

Monipuolinen ja herkullinen valinta arkeen

Lämminsavustettua lohta, perunoita ja marinoituja kasviksia -resepti on herkullinen, terveellinen ja helppo valmistaa. Se sopii hyvin niin arki-iltoihin kuin erityisiin juhlahetkiin. Kokeile tätä monipuolista ja maukasta ateriaa jo tänään ja ihastu sen ainutlaatuisiin makuihin!

Lämminsavustettua lohta, perunoita & marinoituja kasviksia -resepti on Ruokaboksin ammattikokkien kehittämä ja resepti on testattu Ruokaboksin testikeittiössä.

Ruokaboksi toimittaa ammattikokkien kehittämät reseptit ja niihin valitut raaka-aineet suoraan kotiovellesi. Ruokaboksilla arki on helpompaa ja maukkaampaa.