Ruokaboksi

Garam masalalla maustettuja possun lihapullia, paahdettuja perunoita & kesäkurpitsaa

Tämä resepti valmistuu näppärästi yhdellä pellillä. Perunat ja kesäkurpitsa paahdetaan uunissa Garam masalalla maustettujen lihapullien kanssa. Annokset viimeistellään limellä maustetulla jogurttikastikkeella.

Clock Icon40 min
LaktoositonGluteenitonSisältää possua

Perunat:
1 kg perunoita
1 kesäkurpitsa
2 rklöljyä
1 tlsuolaa
0.5 tlmustapippuria
2 tlkuivattua timjamia
Lihapullat:
2 valkosipulinkynsi
1 pala inkivääriä
1 sipuli
1 ruukku korianteria
1 pktpossun jauhelihaa
1 tlsuolaa
0.5 tlmustapippuria
2-3 tl Garam masalaa
1 rklöljyä
Kastike:
1 prk turkkilaista jogurttia (300 g)
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria
0.5 limen kuori
1 limen mehu

Lisää samanlaisia reseptejä

Haluatko kokeilla erilaisia makuvaihtoehtoja? Voit tehdä tästä reseptistä kasvisversion vaihtamalla porsaan jauhelihan esimerkiksi kikherneistä valmistettuihin lihapulliin. Garam masala antaa ihanan lämmön, mutta voit myös lisätä kuivattuja chilihiutaleita, mikäli pidät tulisemmasta ruoasta.

Ruokahävikin vähentäminen on helppoa: käytä ylimääräisiä kasviksia, kuten paprikaa tai porkkanaa, paahdetun kasvissekin joukossa. Voit myös lisätä ripauksen parmesanjuustoa jogurttikastikkeeseen tuomaan lisää makua.

Tarjoile tämä herkullinen annos esimerkiksi raikkaan vihersalaatin tai jogurttikastikkeen kera. Juomaksi sopii hyvin jääteetä tai kivennäisvettä limetillä. Kesäkurpitsan lisäksi voit laittaa pellille myös muita sesongin vihanneksia, kuten paahdettuja porkkanoita tai punasipuleita, makua ja väriä tuomaan.

Ruokaboksi tekee viikonlopun ruoanlaitosta vaivattomampaa tuomalla tuoreet ja vastuullisesti tuotetut raaka-aineet suoraan kotiovellesi. Inspiroidu terveellisistä resepteistä ja vähennä hävikkiä Ruokaboksin avulla!