Pannulla paistetut kirjolohet sitruunaisella kermakastikkeella
Pannulla paistettu kirjolohi saa seurakseen helpon sitruunaisen kermakastikkeen, salaattia ja murskattuja perunoita. Aikamoinen juhla-ateria arjen keskellä.
- Murskatut perunat:
- 1 kg perunoita
- 0.5 tlsuolaa
- 3 rklvoita
- Salaatti:
- 1 pssalaattia
- 1 rskirsikkatomaatteja
- 1 rklöljyä
- 1 tlvalkoviinietikkaa
- ripaus kuivattua oreganoa
- Kirjolohi:
- 1 pktkirjolohta
- 1 tlsuolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 rklöljyä + 1 rkl voita paistamiseen
- Kastike:
- 1 prkruokakermaa + n. 1 dl vettä
- ripaus suolaa
- 0.5 sitruunan kuori
- 1 sitruunan mehu