Skip to contentRuokaboksi

Pinsat kylmäsavulohella, mummon kurkuilla & tillikastiketta

Pinsa on perinteinen italialainen ruokalaji. Tässä reseptissä pinsat täytetään kylmäsavustetulla kirjolohella ja raikkailla mummon kurkuilla. Kastike valmistetaan creme fraichesta ja tuoreesta tillistä.

Clock Icon20 min
LaktoositonSisältää kalaa

Kurkut:
1 kurkku
1 rklvalkoviinietikkaa
ripaus suolaa
1 tlsokeria
Tillikastike:
1 prkcreme fraichea
0.5 rkl(dijon)sinappia
1 ruukku tilliä
0.5 sitruunan kuori + mehu
Rucola:
1 rsrucolaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
0.5 rkl(dijon)sinappia
1 rklöljyä
Pinsa:
1 punasipuli
2 pktpinsa-pohja
1 rkloliiviöljyä
2 pktkylmäsavulohta
1 ruukku tilliä
0.5 sitruunan mehu
1 rkloliiviöljyä

Lisää samanlaisia reseptejä

Lautaselle makumatka Italiaan Pinsat kylmäsavulohella, mummon kurkuilla & tillikastiketta

Tämä italialainen herkku yhdistää perinteisen pinsan ja herkulliset pohjoismaiset maut. Erikoisuutena tässä ruokalajissa ovat kylmäsavustettu kirjolohi ja raikkaat mummon kurkut, jotka tarjoavat upean makuelämyksen. Nopeasti valmistuva ja laktoositon resepti sopii erinomaisesti niin rentoihin illanviettoihin kuin kiireisiin arki-iltoihin.

Miksi valita Pinsat kylmäsavulohella?

Tämä resepti yhdistyy täydellisesti italialaisten perinteiden ja suomalaisen ruoankulttuurin välillä. Kylmäsavustettu kirjolohi tarjoaa sydänystävällisiä omega-3-rasvahappoja, kun taas mummon kurkut ja tillikastike tuovat runsaasti makua sekä vitamiineja, tehden tästä aterian sekä terveellisen että maukkaan.

Vinkkejä ja makuvaihtoehtoja

Valmista mummon kurkut ja tillikastike etukäteen, jotta maut ehtivät sekoittua. Puolet tillistä mummon kurkkuihin lisättynä korostaa makuja entisestään. Kokeile vaihtaa kylmäsavulohi esimerkiksi kananfileeviipaleisiin tai tehdä resepti kasvisversio paahdetuilla kasvisviipaleilla.

Tarjoiluehdotuksia ja lisukkeita

Tarjoa pinsat heti uunista tulon jälkeen rapeina ja maukkaina. Ne voi tarjoilla joko suurelta tarjoilulautaselta tai annoskohtaisesti koristeltuna. Rucolasalaatti, pirskotettuna oliiviöljyllä ja sitruunamehulla, täydentää ateriaa mainiosti. Lisäksi voit lisätä lautaselle kauden vihanneksia uudeksi makuvivahteeksi.

Herkullinen ja monipuolinen valinta arkeen

Tämä helposti valmistettava ja maukas pinsojen yhdistelmä tuo iloa koko perheelle. Pinsat kylmäsavulohella, mummon kurkuilla ja tillikastiketta ovat täydellinen valinta niin arjen kiireisiin kuin viikonloppujen nautiskeluun. Kokeile tätä herkullista ja ainutlaatuista reseptiä jo tänään!

Pinsat kylmäsavulohella -resepti on Ruokaboksin ammattikokkien kehittämä ja resepti on testattu Ruokaboksin testikeittiössä.

Ruokaboksi toimittaa ammattikokkien kehittämät reseptit ja niihin valitut raaka-aineet suoraan kotiovellesi. Ruokaboksilla arki on helpompaa ja maukkaampaa.