
Loading...
- Brownie:
- 180 g tummaa suklaata
- 200 g voita
- 300 g sokeria
- 0.5 appelsiinin kuori
- 8 g vehnäjauhoja (n. 1 rkl)
- 80 g saksanpähkinöitä
- 5 kananmunaa
- Appelsiinivaahto:
- 200 g tuorejuustoa
- 0.5 appelsiinin kuori
- 1 rkl appelsiinin mehua
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 rkl sokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 1Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla.
- 2Paloittele suklaa pienemmäksi.
- 3Sulata voi kattilassa. Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita suklaa voihin niin, että se sulaa.
- 4Mittaa kattilaan sokeri. Raasta sekaan pestyn puolikkaan appelsiinin kuori. Mittaa kattilaan vehnäjauhot. Kaada taikina kulhoon jäähtymään hetkeksi.
- 5Rouhi saksanpähkinät veitsellä pienemmäksi.
- 6Riko kananmunat yksitellen jäähtyneen taikinan sekaan voimakkaasti esimerkiksi vispilällä sekoittaen niin, että taikina paksunee. Sekoita saksanpähkinät taikinaan.
- 7Kaada taikina kakkuvuokaan. Nosta uuniin ja paista uunissa noin 25-30 minuuttia, tai kunnes brownie on sopivan kypsää.
- 8Kumoa tuorejuusto kulhoon. Raasta sekaan pestyn puolikkaan appelsiinin kuori ja purista myös mehua joukkoon. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.
- 9Vaahdota kuohukerma toisessa kulhossa. Sekoita kermavaahto nuolijalla varovasti nostellen tuorejuuston sekaan.
- 10Anna brownien jäähtyä hetki ennen tarjoilua.
- 11Tarjoile suklaabrownie appelsiinivaahdon kera.



















