Ruokaboksi

Kermainen kanapata omenoilla & kotimaista kauraa

Naapurin Maalaiskanan fileesuikaleista valmistetaan kermainen kanapata sesongin kotimaisten omenoiden kanssa. Lisäkkeeksi keitetään kotimaista riisin korviketta, eli ruokakauraa.

Clock Icon25 min

Kaura:
300 g kauranjyviä
Kastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynsi
1 kesäkurpitsa
2 omenaa
1 rklöljyä
1 pktbroilerin fileesuikaleita
1.5 tlsuolaa
0.5 tlmustapippuria
2 tl kuivattua yrttisekoitusta
1 tl curryjauhetta
1 rkl(dijon)sinappia
0,5 rkl valkoviinietikkaa
1 prkruokakermaa + 2 dl vettä

Lisää samanlaisia reseptejä

Kermainen kanapata omenoilla ja kotimaisella kauralla – Makuelämys arkeen

Kermainen kanapata omenoilla ja kotimaisella kauralla on herkullinen ja helppo arkiruoka, joka tuo syksyn maut lautaselle. Tämä ruoka yhdistää mehevän kanan, tuoreet kotimaiset omenat ja täyteläisen kerman, muodostaen ruokalajin, joka on sekä maukas että ravitseva. Se on loistava vaihtoehto kiireisiin arki-iltoihin tai sunnuntain perheaterialle.

Miksi valita kermainen kanapata omenoilla?

Tämän kanapadan erikoisuus piilee sen ainutlaatuisessa makuyhdistelmässä. Kermainen kastike yhdessä kotimaisten omenoiden makeuden kanssa luo vastustamattoman makukokonaisuuden. Ruokakaura, joka toimii riisin korvikkeena, tuo annokseen ravintokuitua ja tekee siitä vatsalle ystävällisen. Lisäksi tämä resepti on laktoositon ja gluteeniton, mikä tekee siitä sopivan laajalle joukolle ruokailijoita.

Nopeat valmistusvinkit onnistumiseen

Valmistaessasi tätä kermakanaa, muista kuoria ja pilkkoa ainekset etukäteen, jotta saat ruoan nopeasti pöytään. Kesäkurpitsan voi halutessasi korvata esimerkiksi paprikalla, ja broilerin voi vaihtaa tofuun, jos haluat kasvisversion. Muista myös, että omenoiden valinta vaikuttaa makuun – käytä hapokkaita omenoita, kuten Ida Rediä, saadaksesi makuihin sopivaa tasapainoa.

Täydelliset lisukkeet ja tarjoiluvinkit

Kermainen kanapata maistuu parhaalta vastakeitetyn ruokakauran kanssa. Voit täydentää ateriaa raikkaalla vihersalaatilla tai höyrytetyillä vihanneksilla, kuten parsakaalilla. Tarjoile ruoka perheen tai ystävien kanssa ja nauti lämpimässä yhdessäolon ilmapiirissä.

Kermainen kanapata omenoilla – Monipuolinen herkku arkeen

Tämä resepti on helppo, herkullinen ja monipuolinen vaihtoehto arkeen tai rentoon illanviettoon. Sen yksinkertaiset ainekset ja nopeat valmistusvaiheet tekevät siitä erinomaisen lisän kotikokkien reseptikirjaan. Kokeile tätä syksyistä herkkua jo tänään ja ihastu sen ainutlaatuiseen makumaailmaan.

Kermainen kanapata omenoilla & kotimaista kauraa -resepti on Ruokaboksin ammattikokkien kehittämä ja resepti on testattu Ruokaboksin testikeittiössä.

Ruokaboksi toimittaa ammattikokkien kehittämät reseptit ja niihin valitut raaka-aineet suoraan kotiovellesi. Ruokaboksilla arki on helpompaa ja maukkaampaa.