Reseptit viikolla 18

Rapeat salaattitacot paistetulla tofulla, chilimajoneesilla & riisillä (V,G)

Rapeat salaatinlehdet toimivat tacojen pohjina. Täytteeksi mausteista tofua, riisiä, marinoituja kurkkuja ja chilimajoneesia.

BBQ-paahdetut broilerinkoivet, paahdettuja lohkoperunoita & salaattia (L,G)

Naapurin Maalaiskanan broilerinkoivet maustetaan BBQ-kastikkeella. Perunat ja koivet paahtuvat kätevästi samalla uunipellillä. Lisäksi valmistetaan kastike Maitokolmion kermaviilistä. Salaatti valmistuu Järvikylän salaatista ja Närpiön Vihannesten kirsikkatomaateista.

Perinteinen maukas nakkikeitto & ruisleipää (keitto G, fondi sis. M)

Nakkikeitto on kotiruokien kestosuosikki - ja ihan syystäkin. Perinteinen nakkikeitto on helppo valmistaa ja se maistuu varmasti kaikille aina.

Ruokaboksin rapeat kalapuikot, kermaviilikastiketta & murskattuja perunoita (L)

Kalapuikot on helppo valmistaa itse ja ne voittavat kaupan puikot mennen tullen. Lisäksi murskattuja perunoita, raikasta salaattia ja kermaviilikastiketta.

Mausteinen punertava shakshuka kasviksilla (M)

Shakshuka on Pohjois-Afrikassa ja Lähi-Idässä suosittu ruoka, joka sopii mainiosti arkeen.

Maukas tomaatti-kesäkurpitsapasta

Värikäs pasta sopii hyvin kevääseen! Tämän nopeasti valmistuvan pastan viimeistely tapahtuu tuoreella basilikalla ja parmesanjuustolla.

Kookoksinen kalacurry & riisi

Lohesta syntyy oiva curry, johon kookosmaito tuo täyteläisyyttä.

Kana-pestopasta

Tuorejuusto tekee pastasta mehevän.

Pizzapannari

Tämä suolainen pannari maistuu varmasti kaikille!

Keväinen minestronekeitto

Minestronekeitto saa makua pestosta.

Parsakaali-vuohenjuustofritterit & sitruunabulgur

Fritterit ovat kasvisruokaa parhaimmillaan.