Reseptit viikolla 43

Nakkihodarit, coleslawta & paahdettuja lohkoperunoita (M,sis. kananmunaa)

Hodarit voi täyttää oman maun mukaan. Täytteeksi valmistetaan coleslawta, marinoitua kurkkua ja paprikamajoneesia. Omasta kaapista voi käyttää ketsuppia ja sinappia hodareiden viimeistelyyn.

Pannulla paistettua kirjolohta, perunoita & kermaviilikastiketta (L,G)

Pannulla paistettu kirjolohi on yksi Ruokaboksin suosituimmista ruoista. Tässä reseptissä kirjolohi saa seurakseen kermaviilikastikkeen, murskattuja perunoita ja salaattia.

Pasta Primavera Apetina-juustolla (L)

Tämän pastan päätähtenä loistavat vihreät kasvikset eli parsakaali ja kesäkurpitsa. Täyteläinen Apetina-juusto ja tuore minttu viimeistelevät kokonaisuuden.

Kanaa keltaisessa currykastikkeessa & riisiä (L,G)

Tämä herkullinen kanakastike valmistuu hetkessä ja sopii kiireiseen arkeen. Lisäksi tarjoillaan riisiä.

Meksikolaiset tortillat mausteisella jauhelihalla & pico de gallolla (L)

Tässä reseptissä tortillat täytetään mausteisella jauhelihalla. Lisäksi valmistetaan itse pico de galloa eli salsaa sekä marinoitua kaalia. Herkullista vai mitä? Kokonaisuuden kruunaa tuore korianteri.

Rapeaksi paistettua halloumijuustoa, kirsikkatomaatteja & pastaa (L)

Herkullisesta halloumijuustosta syntyy nopea, mutta taatusti maistuva pasta arjen keskellä. Ruokaisa lehtikaali ja kirsikkatomaatit sopivat mainiosti halloumijuuston kaveriksi.

Ruokaboksin tortillat nyhtötofulla, marinoidulla kaalilla & pico de galloa (V)

Tällä kertaa tortillojen täytteeksi valmistetaan nyhtötofua. Tofun lisäksi tortillat täytetään pico de gallolla eli itse tehdyllä salsalla ja rapealla marinoidulla kaalilla.

Uunissa paahdettu juuressalaatti & feta–jogurttikastiketta (L,G)

Uunissa paahdetuista juureksista syntyy maukas ja ruokaisa salaatti, joka tarjoillaan jogurtista ja fetajuustosta valmistetun kastikkeen kanssa.

One pot pelti falleroista, matbuhaa & gurttikastiketta (V)

One pot pellit ovat arjen helpottajia parhaimmillaan. Tällä kertaa lisäksi valmistetaan matbuhaa eli tomaattikastiketta, joka toimii loistavasti dippinä maukkaille falleroille.

Herkullinen kanakastike & riisiä (L)

SUOMI-TEEMAVIIKKO: Tässä päivitetty versio kouluaikojen klassikosta. Testiasiakkaat veikkasivat tästä ruoasta Ruokaboksin seuraavaa hittiä.

Pasta All’Amatriciana & pastaa (L)

4 aterian boksissa - Nyt herkutellaan ravintolatason pastalla, joka tuo Italian kotiisi.