Reseptit

Broileripyörykät kermaisessa yrttikastikkeessa & parmesan-perunamurskaa (L,G)

Maustettu ruokakerma on tämän reseptin päätähti. Broileripyörykät hautuvat yrttisessä kastikkeessa ja niiden kanssa tarjoillaan parmesanilla viimeisteltyä perunamurskaa.

Chicken nachopelti & pico de galloa (L,G)

Nachopelti valmistuu näppärästi arjen kiireissä ja tuo hieman juhlan tuntua tavalliseen päivään. Tällä kertaa pelti valmistuu pehmeästä broilerin jauhelihasta. Kokonaisuuden viimeistelee pico de gallo eli itse tehty salsa.

Ruokaisa salaatti fetajuustolla & tonnikalalla (L,G)

Ruokaisat salaatit tuovat kivaa vaihtelua arkiruokiin. Tämän salaatin päätähtinä ovat täyteläinen fetajuusto ja tonnikala. Paahdetut perunat tuovat ruokaisuutta salaattiin.

Mausteinen jauhelihawokki & nuudeleita (M, sis. kananmunaa)

Itse tehty maustekastike kruunaa ruoan kuin ruoan. Tässä reseptissä sillä maustetaan jauhelihawokki ja lopputulos on mainio. Lisäksi nuudeleita.

Kermainen salsiccia-makkarapasta pinaatilla & kirsikkatomaateilla (L)

Salsiccia-makkara on alunperin kotoisin Italiasta. Se on maustettu yrteillä ja valkosipulilla. Tässä reseptissä käytetään kotimaista versiota tästä mainiosta makkarasta. Pastaan makua tuovat raikkaat kirsikkatomaatit ja pinaatit.

Salaatti kukkakaalista, kikherneistä & marinoituja kasviksia (V,G)

Kukkakaali paahdetaan herkulliseksi uunissa. Kikherneet tuovat salaattiin ruokaisuutta. Marinoidut kasvikset tuovat raikkautta salaattiin.

Uunissa paahdettua munakoisoa & pastaa (V)

Munakoisot maustetaan valkosipulilla ja kuivatulla oreganolla sekä paahdetaan uunissa maukkaiksi. Lisäksi keitetään mausteista tomaattikastiketta ja kotimaista proteiinipastaa.

Vegaaninen perinteinen kesäkeitto tofulla & ruisleipää (V)

Kesäkeiton vegaaninen versio täydentyy savutofulla. Ihanat kasvikset pääsevät oikeuksiinsa tässä maukkaassa klassikkoruoassa!

Pannulla paistettuja falleroita, tomaattikastiketta & couscousia (V)

Kotimaiset ravintolatason fallerot ovat mahtavan makuisia kasvispyöryköitä. Nämä maistuvat fallerot ovat pompanneet testikeittiön ykköstuotteeksi tässä kategoriassa. Falleroiden lisäksi valmistetaan tomaattikastiketta ja ravintorikasta couscousia. Nam - ja eikun ääntä kohti!

Nopeat pitaleipäpizzat pepperonilla & ananaksella (L)

Pitaleipäpizzat ovat arjen pelastajia parhaimmillaan - herkullista, helppoa ja nopeaa! Lisäksi rucolaa.

Kanasalaatti rapeilla nacholastuilla (L,G)

Kanasalaatti valmistetaan raikkaista kasviksista ja salaatin kruunaa salsakastike ja rouskuvat maissilastut.

Gluteeniton pasta kylmäsavulohella & kesäkurpitsalla (L,G)

Pastat ovat arkiruokien kuninkaita: nopeita, helppoja ja maukkaita. Tällä kertaa pasta valmistuu kylmäsavulohesta ja kesäkurpitsasta.

Ruokaboksin kylmäsavulohipasta lehtikaalilla & kirsikkatomaateilla (M)

Tässä reseptissä kylmäsavulohi saa kaverikseen kirsikkatomaatit ja ruokaisan lehtikaalin. Yhdessä niistä muodostuu herkullinen ja nopea pasta.

Herkullinen texmex jauhelihafrittata & marinoituja kirsikkatomaatteja (L,sis.kananmunaa)

Frittata eli uunimunakas on helppo ja herkullinen arkiruoka. Tässä reseptissä munakkaan päälle lisätään paistettua mausteista jauhelihaa. Tuhtia jauhelihafrittataa tasapainottaa marinoidut kirsikkatomaatit.

Kanaa mausteisessa kookoskastikkeessa & riisiä (M,G)

Broileri hautuu ihanaksi mausteisessa kookoskastikkeessa. Lisäkkeeksi keitetään riisiä ja marinoidaan punasipulia.

Paistetut porsaan ulkofileepihvit, paahdettuja paprikoita & perunoita (L,G)

Porsaan ulkofileepihvit paistetaan pannulla ja maustetaan rohkeasti. Lisäksi paahdetaan perunoita ja paprikoita. Annokset viimeistellään jogurttikastikkeella.

Sitruunainen katkarapupasta kirsikkatomaateilla & pinaatilla (L)

Kermaiseen katkarapupastaan tuo potkua tuore chili ja hapokkuutta sitruuna. Raikkaat kirsikkatomaatit ja ruokaisa pinaatti sopivat tähän ruokaan ihanasti.

Mausteinen jauhelihagulassi, keitettyjä perunoita & salaattia (G,M)

Gulassi on unkarilainen perinneruoka. Tässä reseptissä gulassi valmistetaan naudan jauhelihasta. Lisäksi keitetään perunoita ja valmistetaan salaattia.

BBQ-kastikkeella maustetut pekoniburgerit & rapeita lanttiperunoita (L,sis kananmunaa

Jauhelihaburgereihin makua tuovat tällä kertaa karamellisoitu sipuli, rapea pekoni ja maukas BBQ-kastike. Tästä ei burgerit enää parane. Lisäksi paahdetaan mausteisia lanttiperunoita.

Mausteinen Muu-bolognese & paraveganoa (V, sis. pähkinää)

Tällä kertaa perinteinen bolognese syntyy mausteisesta Muu-murusta. Ruoka kruunataan paraveganolla.

Tofubowl couscousilla, paahdetuilla kasviksilla & kastiketta (V)

Ravintorikas lehtikaali ja makeat porkkanat paahtuvat uunissa maukkaiksi yhdessä tofun kanssa. Lisäksi keitetään couscousia.

Maukkaat halloumipihvit, riisiä & jogurttikastiketta (L,sis. kananmunaa)

Kasvispihvit vaativat hieman työtä, mutta se kannattaa - nämä pihvit ovat yksi suosituimmista kasvisresepteistä Lisäksi riisiä ja jogurttikastiketta.

Mini-halloumijuustoburgerit & rapeita lanttiperunoita (L, sis.kananmunaa)

Halloumijuustosta valmistuu loistavat burgerit ja itse tehty salsa kruunaa ne. Avokado ja paprikamajoneesi viimeistelevät kokonaisuuden.

Sweet & sour possuwokki riisillä (G,M, sis.possua)

Tämä resepti valmistuu hetkessä valmiiksi pilkottujen wokkikasvisten ansiosta. Maustamista helpottaa valmis maustekastike. Tästä ei ruoanlaitto enää helpotu?

Paahdettua BBQ-kanaa & rosmariiniperunoita sekä kaalisalaattia (G,L)

Kuivamausteet maustavat kanan maukkaaksi. Perunat paahdetaan kätevästi samalla uunipellillä kanan kanssa. Lisäkkeeksi valmistetaan raikasta kaalisalaattia ja annokset viimeistellään jogurttikastikkeella.

Mac`n cheese pekonilla & salaattia (L)

Mac`n and cheese on perinteinen amerikkalainen kotiruoka. Se valmistetaan pekonista, cheddarkastikkeesta ja pastasta. Lisäksi tarjoillaan salaattia.

Sitruunainen pasta kesäkurpitsalla & halloumijuustolla (L)

Maukas halloumijuusto on tämän pastan päätähti. Se paistetaan pannulla rapeaksi ja sopii mainiosti yhteen sitruksisen mausteöljyn kanssa. Pasta vie sinut makumatkalle Välimeren rannoille.

Ruokaboksin juustoburgerit & paahdettuja lohkoperunoita (L, sis. kananmunaa)

Hampurilaiset kruunaavat arkiviikon. Hampurilaisten seuraksi valmistetaan maukkaita uunissa paahdettuja perunoita. Tämä klassikko toimii aina!

Nyhtökanaa sweet chilimajoneesilla & riisiä (M,G, sis. kananmunaa)

Sous vide kana paahdetaan uunissa ja maustetaan sweet chilikastikkeella. Lisäksi keitetään riisiä.

Jauhelihalla & juustolla täytetyt quesadillat (L)

Quesadillat täytetään tällä kertaa mausteisella jauhelihatäytteellä ja juustolla, nam. Quesadillat tarjoillaan pico de gallon ja creme fraichen kanssa.

Peruna ”nachopelti” jauhelihalla & pico de galloa (L,G)

Perunoista valmistetaan maukas nachopelti. Nachopelti kuorrutetaan jauhelihalla, juustoraasteella ja itse tehdyllä salsalla eli pico de gallolla. Annokset viimeistellään creme fraichella.

Rapeaksi paistettua teriyakilohta & nuudeleita (M, sis. kananmunaa)

Helppo itse tehty teriyakikastike antaa mahtavan säväyksen lohelle. Lisäksi tarjoillaan pinaattia ja nuudeleita.

Kesäinen pastasalaatti avokadolla & salaattijuustokuutioilla (L)

Tämä kesäinen pastasalaatti valmistetaan avokadosta ja salaattijuustokuutioista. Salaatin kruunaa hunajainen sinappikastike ja siemenet.

Paahdettu peruna-linssisalaatti & sitruunaista yrttivinegretteä (V,G)

Paahdetuista perunoista ja kasviksista valmistuu ruokaisa salaatti. Salaatin kruunaa sitruunainen yrttivinegrette.

Donburi eli japanilainen riisikulho tofulla & kasviksilla (V,G)

Jalofoodsin Aasia-tofusta valmistetaan herkullinen paistos yhdessä kasvisten kanssa. Annokset kootaan kulhoon.

Paahdetut harissakasvikset, couscousia & kevätsipulikastiketta (V)

Harissatahna on maustetahna, joka tuo mukavaa potkua uunissa paahdettuihin kasviksiin. Kasvisten lisäkkeeksi keitetään couscousia. Mausteisuutta tasapainottaa kevätsipulikastike.

Pasta vegaanisella pestolla & kirsikkatomaateilla (V,sis.pähkinää)

Pesto tuo pastaan mahtavan säväyksen. Parsakaali on oiva proteiinin lähde ja se tuo pastaan ruokaisuutta. Annokset viimeistellään vegaanisella parmesanilla eli paraveganolla.

Paahdettua kirjolohta, parsaa & murskattuja perunoita (L,G)

Kevään sesongin tähti on tuore parsa. Se valmistetaan tässä reseptissä uunissa paahdetun kirjolohen seuraksi. Lisäksi perunoista tehdään kirpeän sitruunaista murskaa.

Rapeat Wieninleikkeet, paahdettuja lohkoperunoita & coleslawta (L,G)

Perinteiset Wieninleikkeet tarjotaan paahdettujen lohkoperunoiden ja marinoidun kaalisalaatin kanssa. Annokset viimeistellään sitruunalla.

Itämaista kookosbroileria & nuudeleita (M, sis.kananmunaa)

Broileri ja kasvikset haudutetaan kypsäksi täyteläisessä kookosmaidossa. Lisäksi tarjoillaan nuudeleita.

Mausteinen riisipannu jauhelihalla & kasvistikkuja (M,G)

Riisisistä, jauhelihasta ja paprikasta valmistuu herkullinen ruoka. Lisäksi porkkana- ja kurkkutikkuja.

Ruokaboksin siskonmakkarapata & murskattuja perunoita (L,salaatinkastike sis.kananmunaa)

Siskonmakkara sopii muihinkin ruokiin kuin perinteiseen keittoon. Tässä hyvä esimerkki siitä. Raastetut porkkanat ovat oiva tapa lisätä kasvisten määrää huomaamattomasti.

Kreikkalainen lihapata “Stifado” & murskattuja perunoita (L,G)

Stifado on kreikkalainen pitkään haudutettu lihapata. Tässä nopeampi, mutta yhtä maukas versio klassikosta. Lisäksi murskattuja perunoita.

BBQ-kastikkeella maustettua naudanlihawokkia & nuudeleita (M,G)

Naudan paistisuikaleista valmistuu herkullinen wokki. Lisäksi keitetään riisinuudeleita.

Meheväksi haudutettua Lyonin kanaa & riisiä (L)

Tässä klassinen ranskalainen kanapata Ruokaboksin tyylillä. Lisäkkeeksi keitetään riisiä ja annokset viimeistellään jogurtilla.

Caesarsalaatti paahdetulla pekonilla & perunoilla (G,kastike sis. kananmunaa, maitoa, kalaa)

Uunissa paahdetut perunat maustetaan caesarkastikkeella ja parmesanjuustolla. Raikkautta ruokaan tuo marinoitu punasipuli, salaatti ja tomaatit. Koko komeus kruunataan rapeilla pekonilastuilla.

Sesongin täyteläinen parsapasta fetajuustolla (L, sis. kananmunaa)

Hienostunut parsa on yksi kevään odotetuimpia kasviksia. Parsa sopii erinomaisesti pastaan ja tällä kertaa sen makua täydentää tuhti fetajuusto.

Tostadat paputahnalla, limeriisillä & salsalla (V)

Tämän reseptin päätähtenä toimii maukas paputahna, joka on myös mainio proteiininlähde. Lisäksi limellä maustettua riisiä ja salsaa. Testikeittiössä tämä resepti sai arvosteluksi 6/5.