1. Laita vesi kiehumaan.
  2. Kuori ja lohko perunat sekä keittojuurekset kattilaan veden joukkoon.
  3. Mausta keitto kalafondilla, maustepippureilla ja laakerinlehdillä. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  4. Kuutioi kirjolohifilee.
  5. Kun perunat ovat kypsiä, niin lisää sulatejuusto ja lohikuutiot keiton joukkoon.
  6. Alenna lämpö ja anna keiton hautua 4-5 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
  7. Lisää lopuksi keittoon puolikkaan sitruunan mehu ja tarkista maku.
Vinkki! Keittojuuresrasian mukana tulee pieni persiljanippu, voitte hienontaa sen ja lisätä vasta valmiiden annosten päälle. Jauhetut fenkolinsiemenet tuovat keittoon uudenlaista makua.